volg mij op Facebook volg mij op Twitter volg mij op Hyves volg mij op Hyves

Nog één te gaan voor het Maxxis Super B Team

Nog één te gaan voor het Maxxis Super B Team

La Serena 18 januari 2013 – Het Maxxis Dakar Team Powered by Super B heeft ook de 13de etappe van Copiapo naar La Serena op een goede manier afgesloten. Alle teamleden kwamen aan de finish en het scheelde maar 41 seconden of de tweede dagzege was een feit geweest. Sebastian Husseini greep net naast de zege, maar pakte een mooie 2de plaats. Kees Koolen reed een prima etappe en finishte als 15de. Jurgen van den Goorbergh was weer helemaal terug en was de snelste Nederlander in het autoklassement op een 32ste plaats en Tim Coronel werd keurig 41ste. Kornelis Offringa en Rob van Pelt kwamen laat over de streep, maar zij wisten uiteindelijk de voorlaatste etappe te finishen zodat het team wederom compleet was.

De etappe overwinning van Sebastian Husseini smaakte naar meer en in de 13de etappe moesten nog een aantal duinen bedwongen worden. Koren op de molen voor de man uit Dubai, die er meteen goed voor ging zitten. De strijdt was spannend en de leider in de wedstrijd verschilde per Waypoint, maar na 491 kilometer getimede proef kwam de Maxxis Super B coureur als 1ste over de streep. Even dacht het team dat de winst binnen was, maar een snelle Zuid Afrikaan gooide uiteindelijk roet in het eten door 41 seconden sneller te zijn op het laatste gedeelte van de proef. Zo pakte Husseini net niet zijn tweede overwinning, maar werd hij voor de 5de keer tweede, een prestatie van formaat voor de snelle debutant.

Kees Koolen is wederom een stap dichterbij zijn doel en dat is de finish halen in Santiago. Koolen reed ook vandaag weer een solide etappe en kon het tempo van de mannen aan kop redelijk volgen. Zonder risico’s en fouten reed Koolen vandaag de 13de etappe van Copiapo naar La Serena uit en finishte op een mooie 15de plaats. Na afloop lag er nog een lange verbindingsroute te wachten op de deelnemers, maar Koolen was op tijd in het bivak en kon de laatste voorbereidingen gaan treffen voor de laatste etappe van Dakar 2013.

Jurgen van den Goorbergh stond vandaag, na lang sleutelen door de monteurs van het team, weer aan de start van de 13de etappe. Even werd er gevreesd dat de buggy niet meer te repareren was, maar de monteurs van het team hebben voortreffelijk werk verricht. Vanaf een 77ste plaats moest van den Goorbergh zijn weg naar voren vinden, maar dat deed hij dan ook gestaag. Halverwege de etappe had de snelle man uit Breda al 40 plaatsen goed gemaakt en stormde hij af op een mooie finish. Een 32ste plaats was uiteindelijk de uitslag na 491 kilometer op tijd en dat was gezien zijn startpositie een superprestatie. De buggy hield zich goed en van den Goorbergh kan zich op gaan maken voor de laatste etappe van de 2013 editie van Le Dakar.

Tim Coronel was de tweede week van de Dakar goed begonnen en reed de afgelopen dagen vrijwel probleemloos zijn etappes. Ook vandaag begon Coronel goed, maar een haperende koppeling zorgde ervoor dat Coronel het lastig had. De snelste man van Nederland wist het probleem onder controle te krijgen en de etappe uit te rijden, maar tegen het einde ging het niet echt van harte. Coronel verloor wat tijd, maar kwam toch op een mooie 41ste plaats over de streep en staat met één been in Santiago. De laatste etappe is anders dan de voorgaande jaren en moet wel degelijk serieus genomen worden. De realistische Coronel is dan ook de laatste die de etappe zal onderschatten.

Voor Kornelis Offringa en Rob van Pelt was de 13de etappe geen gemakkelijke. De Maxxis Super B equipe verloor aan het begin van de etappe veel tijd, maar wisten dat gaande weg weer in te lopen. Het trouwe snelle assistentie team wist ook de 13de etappe te finishen en pakte vandaag de 45ste tijd. Een goede prestatie van de mannen die vooral de eerste week veel in actie hebben moeten komen.

Sebastian Husseini 2de: "Het was vandaag weer een hele mooie dag. De etappe was lang, maar niet echt moeilijk. We begonnen in de duinen dus dat ging meteen erg lekker. Alleen aan het einde van de etappe moest ik nog aardig pushen, maar ik ben uiteindelijk 2de geworden en daar ben ik blij mee.”

Jurgen van den Goorbergh 31ste: "Lekker gereden vandaag! Kreeg ik 4 km voor het einde toch een lekke band?! Wat ik geraakt heb, weet ik niet maar ik zag het niet zitten om te wisselen want dat zou een hoop tijd kosten maar na twee kilometer voelde ik de band eraf lopen dus ben ik even iets rustiger gaan rijden.. Verder weinig bijzonderheden, klein beetje vast gezeten maar net op tijd weten te redden. Het was een lange rit vandaag.”

Tim Coronel 41ste: Zo, weer eentje afgevinkt! Het was wel een lange dag vandaag voor mij. Ik had na 150 kilometer de koppeling er al bijna uitliggen, dus dat hielp niet echt mee. Hierdoor kon ik niet echt pushen, maar ik ben gewoon lekker doorgehobbeld. Aan het begin van de etappe hadden we prachtige duinen en daar deed de buggy het weer prima. Nog eentje te gaan morgen en dan zit het er weer op. Santiago here we come!

Etappe 14 La Serena – Santiago
De 14de en laatste etappe van La Serena naar Santiago is anders dan voorgaande jaren nog een redelijk serieuze. Was het eerder nog een proefje voor het publiek, vandaag worden er nog aardig wat kilometers afgelegd voordat de finish in Santiago een feit is. Beslissend voor de uitslag in een van de klassementen zal de etappe niet meer zijn, maar met 126 kilometer aan getimede proef kan er nog van alles gebeuren.

Tekst: Martijn van Oort / M2 Media Vision
Foto: Willy Weyens
« Ga terug

Reageren